Dziękuję, nie słodzę

Rajman to ekskluzywne przetwory z polskich jabłek przygotowywane na piecach rakietowych opalanych drewnem sosnowym. Próbowaliśmy. Palce lizać!

W skład jabłkowej serii wchodzą: konfitura, powidła, ocet i syrop i wytrawny krem z jabłek. Ten ostatni to najmocniejszy element, o najsilniejszym smaku. Dodaje charakteru sosom, smażonym i pieczonym warzywom. Sprawdza się w wersji wytrawnej i słodkiej – jak w przypadku naszego przepisu na śniadanie dla młodych. Każdy słoik kremu powstaje z 3 kg świeżych jabłek.

W składzie każdego z przetworów Rajman są tylko ekologiczne jabłka, bez żadnych dodatków. Słodycz, kwaskowy posmak i kolory – wszystko to zasługa najpopularniejszych w naszym kraju owoców. Pozostaje nam się oddać kulinarnym eksperymentom.

Prosty słoik albo butelka – przezroczyste, tradycyjne, dobrze znane z piwnic i spiżarni mam lub babć. Do tego proste, złote – a jakże! – logotyp i zakrętka. Elegancka identyfikacja wizualna Rajman to zasługa Kamili Mitki.

rajman.eu

Udostępnij