ABC kuchni tajskiej

Redakcja
Zdjęcia: Robert Magdziak

Chcecie zgłębić tajniki smaków Tajlandii i nauczyć się przygotowywać swoje Pad Thai? Dołączajcie do kursu w CookUp studio!

Pamiętacie Macieja Bartkowiaka? Gotował dla nas słodko-kwaśne Pad Thai i mistrzowsko kokosową zupę Tom Kha. Tym razem szef kuchni restauracji Why Thai w Warszawie i Poznaniu podzieli się swoją wiedzą teoretyczną i praktyczną na zajęciach Kuchnia tajska od podstaw. Kurs obejmuje 5 spotkań – raz w tygodniu, we wtorek o 18:00. Przygotujecie się każdorazowo na 4 godziny dobra rodem z Królestwa Tajlandii.

Co czeka Was na zajęciach? Będzie wszystko o tajskich regionach i ich charakterystycznych daniach, o sprzęcie i technikach używanych w rzeczonej kuchni, a nawet o poziomach ostrości dań tajskich. Każde spotkanie to rzecz jasna również działania przy blacie i palnikach. Po tych zajęciach będziecie mogli zanotować umiejętność ugotowania m.in. pikantnej zupy Tom Yum na bazie wywaru z kurczaka i krewetek, tradycyjnych pierożków Won Ton oraz Nua Pad Prik, czyli wołowiny chili z dodatkiem słodkiej tajskiej bazylii. Zapomnijcie o wychodzeniu do tajskiej knajpy, po tych 5 lekcjach przyjaciele będą się stołować tylko u was.

Start: 10 stycznia. Zapisy —> studio@cookup.pl.
Szczegółowy rozkład jazdy znajdziecie tutaj.

Kurs Kuchnia tajska od podstaw
CookUp Mokotów
Racławicka 99
Warszawa